Wij zijn als groentespecialist blij dat we deze week u voor het eerst weer de nieuwe oogst Nieuw Zeelandse kiwi's aan kunnen bieden.

Natuurlijk waren er nog lekkere kiwi’s te koop de afgelopen tijd, we blijven tenslotte als specialist zoeken naar de lekkerste producten. Maar dan zijn nu eindelijk eind vorige week de eerste kiwi's van de nieuwe oogst gelost in Zeebrugge. Het eerste schip is gelost met 6.000 (!) pallets kiwi.

Even ter verduidelijking in een grote vrachtauto passen 26 van deze pallets, er zijn dus ongeveer 230 vrachtwagen ladingen kiwi's gelost. In dit schip zaten de gewone kiwi green en de wat exotischer kiwi gold. De smaak van de kiwi green is pittig en fris. De smaak van de kiwi gold is wat tropisch zoet. Ze zijn beide zeer gezond en barstensvol met vitamines.

Kiwifruit is zeer rijk aan vitamine E en C. Dit twee vitamines met een krachtige anti-oxidanten werking. Een kiwi van 100 gram bevat minstens 166% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Deze vitamine heeft tevens een gunstige invloed op de genezing van wondjes en versterkt de natuurlijke weerstand
 (anti-oxidanten vertragen de werking van vrije radicalen). Deze vrije radicalen zijn kwaadaardige stoffen die vitale membranen aantasten en de werking van enzymen, eiwitten en het DNA verstoren. Het schadelijke effect van vrije radicalen wordt dikwijls genoemd als één van de oorzaken van chronische ziektes, zoals kanker en hartafwijkingen. 

Kortom, we zijn weer blij dat we weer een lekker topproduct aan ons assortiment kunnen toevoegen.

Dan is ons fruitassortiment toch al groot deze weken, we hebben bijna wekelijks heerlijke fruit  primeurs voor u,  het Nederlandse zachte fruit (onder andere: aardbeien, bramen, bessen en frambozen) zijn ook heerlijk van smaak. Dan hebben we natuurlijk ook volop ananassen, mango en volop meloenen voor een vriendelijke prijs. En dan zijn er  ook nog steeds heerlijke druiven en mandarijnen (deze week weer nieuwe variëteiten uit Zuid Afrika).

Kortom, ook deze week is uw bezoek aan onze zaak weer meer dan de moeite waard om te genieten van alle fruitsoorten en indien nodig u te laten adviseren door ons over smaak en mogelijkheden..

Wij wensen u een fruitige week toe!